Thank you for supporting JLOF
Snart lägger vi ett händelserikt och fartfyllt 2015 bakom oss, och ett nytt spännande år är i antågande. När vi ser tillbaka på de många framgångar 2015 har medfört, är vi tacksamma för allt stöd vi har fått.

Vi startade 2015 med att göra en förstudie med en workshop tillsammans människor i byn Pajong i norra Uganda. Vår utgångspunkt är alla barns rätt till utbildning. För att uppnå detta mål måste vi angripa grundläggande orsaker de hinder som finns i vägen. Orsakerna är många och stora men vi har bestämt oss för att prioritera och avgränsa oss till aktiviteter som inkluderar och främjar jämställdhet och stärker kapaciteten hos det lokala samhället. Vi prioriterar även aktiviteter som förbättrar villkoren för de extremt fattiga och utsatta. Alla aktiviteter skall bidra till en hållbar utveckling.

Under våren  deltog JLOF på Hornstulls Återvinningsfest – en av de största  återvinningsarrangemangen i Stockholm – och lanserade sin första kollektion av vackra handgjorda halsband och armband, tillverkade av återvunnet papper från tidningar. Acholi Beads, vackra hals- och armband skapade av återvunnet papper av en grupp föräldralösa ungdomar i norra Uganda. Ungdomarna lever fortfarande  i efterverkningarna av ett blodigt inbördeskrig som ödelade regionen under många år. Acholi Beads visar att återvinning kan göra det möjligt att skapa hopp om en bättre framtid. Mer än så – det kan skapa en verkligt bättre framtid. Acholi Beads visar också att det krävs gemensamma ansträngningar för att skapa hopp genom återvinning, varje liten handling räknas.

Ett varmt och speciellt tack till Monika Laszlo som under sommaren genomförde en 800 km lång promenad över norra Spanien till Santiago de Compostela för att hedra och stödja barn som måste gå långa vägar till och från skolan.

Vi följde också med oro den pågående flyktingkatastrofen. Miljontals människor, många av dem barn, tvungna att lämna sina hem för att undkomma krig, konflikt och katastrof. Det är nödvändigt att agera för att bistå alla som är på flykt och att speciellt värna om barnen, som drabbas extra hårt. Samtidigt krävs krafttag för att få slut på konflikter och krig och istället bidra till att skapa samhällen som optimerar sin potential där ett drägligt liv är möjligt för alla människor att leva  i värdighet, trygghet och harmoni.

Ett ljus i mörkret är att så många människor visar sån stark vilja att hjälpa de människor som flyr. Empati och medmänsklighet är i högsta grad levande hos så många människor i vårt samhälle.
 
Vår övertygelse är att vi tillsammans kan vara med och göra skillnad för människor mitt i vardagen, oavsett var de bor. Vi kommer att fortsätta behöva partners, supportrar och vänner att arbeta tillsammans med för att göra skillnad.
 
Ett stort tack för ditt engagemeng och generositet. Vår framgång är inte möjligt utan ditt stöd.
Forsätt gärna att följa våra berättelser och att vara engagerad i en gemensam sak – varje stöd räknas! (https://www.facebook.com/jlof.net).

Vi önskar dig en underbar jul med nära och kära, och ett 2016 som kommer att motsvara alla dina förväntningar!


 En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 Från oss alla på JLOF
 http://www.jlof.net